INSTALLAATIOT

SYVÄ TOTUUS - WORK IN PROGRESS DEMO
Pietu Pietiäinen&Juha Valkeapää
Installaatio

PE 2.8. KLO 19-23
LA 3.8 KLO 11-17
SU 4.8 KLO 10-12
* Vanha leirikeskus
(karttapaikka: 3)

Ärjänsaaren vanha leirikeskus muuttuu Pietu Pietiäisen ja Juha Valkeapään installaation näyttämöksi. ”Syvä totuus” on oraakkelinomainen entiteettii, jonka luokse kansa vaeltaa kuulemaan ja näkemään satunnaisia totuuksia mm. paikallisuutisista, Ärjänsaaren-, Kainuun- ja Oulujärven historiasta, luonnon nykytilasta ja ihmiskunnasta.

Voit osallistua teoksen sisältöön! Jos sinulla on fakta, jonka haluaisit kuulla ja nähdä oraakkelin puhuvan Ärjässä, kerro ja lähetä se taiteilijoille osoitteeseen thedeeptruth2019@gmail.com

Tekijöistä: Pietu Pietiäinen ja Juha Valkeapää ovat Helsingissä asuvia taiteilijoita.

TehDeepTruth.png

KANKARI
Kaisa Karvinen&Iina Taijonlahti
Performanssi / Installaatio
LA3.8 KLO 10-16
*Säipän rannan läheisyydessä
(karttapaikka 1)

Kaisa Karvinen ja Iina Taijonlahti rakentavat Ärjänsaareen paikkasidonnaisen Kankari installaation, joka on sammakoille rakennettu kaupunki. Teoksessa pohditaan, mitä sammakot tarvitsevat elääkseen ja miten ne pysyvät ihmisen rakentamassa ympäristössä hengissä. Teoksen kantavana teemana on lapsen leikki, johon sisältyy vilpitön yritys samaistua toisen eliölajin edustajan tapoihin, tarpeisiin ja unelmiin. Pienoismaailma heijastelee rakentajansa ajatuksia ideaalista elinympäristöstä paitsi sammakoille, myös muille eliöille ja lopulta rakentajalle itselleen. Samalla Kankari edustaa tekijöilleen edeltävien sukupolvien rakentamaa arjen utopiaa, ympäristöä ja yhteisöä, jossa eletään luontoa kunnioittaen, yhdessä kasvien, eläinten ja muiden eliöiden kanssa.

Installaation rakentaminen ja sen sisällä oleminen on verkkainen, tilallinen ja kehollinen performanssi, jossa taiteilijat haluavat antaa tilaa ja aikaa muistoille ja aistimuksille. Karvinen ja Taijonlahti ovat serkuksia ja he omistavat teoksen 85-vuotiaalle isoäidilleen, jonka mielenmaisemasta, Kankarista, teos on saanut inspiraationsa.

Tekijöistä:

Iina Taijonlahti on helsinkiläinen tanssitaiteilija ja kehollinen valmentaja, joka on työskennellyt Suomen lisäksi muun muassa Australiassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa. Taijonlahti käsittelee töissään ruumiillisuuden kautta ihmisyyttä suhteessa ympäristöön, kulttuuriin ja teknologiaan sekä pyrkii luomaan dialogisuutta taiteen ja yhteiskunnan eri sektoreiden välille.

https://www.iinataijonlahti.com

Kaisa Karvinen on Helsingissä toimiva arkkitehti, joka on kiinnostunut julkiseen tilaan, teknologisiin muutoksiin ja kaupunkikuvan esityksellisyyteen liittyvistä kysymyksistä. Trojan Horse -kollektiivin jäsenenä Kaisa järjestää roolipelejä, työpajoja ja lukupiirejä tavoitteenaan ymmärtää ja uudelleen määritellä arkkitehdin, muotoilijan ja taiteilijan mahdollisia positioita suhteessa tähän aikaan ja lähitulevaisuuteen.

KANKARI.jpg