RAKKAUDESTA – sanasto tuleville vuosikymmenille
Esitys
LA 3.8 KLO 12-13 ja 17.30-18.30
(Lähtö Säipän rannan lentopalloverkolta, karttapaikka 5)

Miten käsitellä asioita, joille ei vielä ole nimiä?

Maapallolla siirrytään tulevien vuosikymmenten aikana fossiilisesta aikakaudesta jälkifossiiliseen. Muutokseen tarvitaan sanoja, joita ei vielä ole. Tarvitsemme nimiä surulle, joka liittyy luopumiseen ja elämäntapojen muutokseen, sekä niille ajatuksille, joiden myötä pystymme muuttamaan ympäristösuhdettamme kestävämmäksi kohti jälkifossiilista aikaa. Rakkaudesta-työryhmä on itse kirjoittanut ja pyytänyt tutkijoita ja runoilijoita luomaan sanoja, joita ei vielä ole, mutta joita kenties tulevina vuosikymmeninä tarvitaan.

Sanoista koottu Utopedia kuvaa niitä siirtymiä, joita ilmastonmuutoksen ja muiden ympäristönmuutosten aikana tapahtuu sekä maapallolla että ihmisten mielissä. Sanastoon perustuva kävelyesitys on noin tunnin mittainen.  

Sanoja tulevaisuudelle ovat kirjoittaneet tutkija Elisa Aaltola, kirjailija Laura Gustafsson, runoilija Pauliina Haasjoki, toimittaja Hanna Nikkanen, tutkija Panu Pihkala, Rakkaudesta-työryhmä, kirjailija Matias Riikonen ja kirjailija Jukka Viikilä. Sanasto kokonaisuudessaan löytyy osoitteesta utopedia.fi. Teoksen yleisö, muut osallistujat ja aiheesta kiinnostuneet voivat kirjoittaa sivustolle oman sanansa tulevaisuudelle.

Työryhmä:

Minna Haapasalo, Joona Lindberg, Jenny Mansikkasalo, Inari Pesonen,

Emma Puikkonen, Jenni Pystynen, Heikki Tolin ja Johannes Vartola


Esityksen kotisivut: www.rakkaudesta.fi, www.utopedia.fi

Esitys facebookissa: https://www.facebook.com/rakkaudestaesitys/