Ärjään on kutsuttu kuvataiteilijoiden ryhmä valmistamaan residenssityöskentelynä teoksia Ärjään. 
nabbteeri:
Seinäkirjoitus (päiväkirja 1992), leirintäpaikan huussien takana
Driftsand bag, törmällä leirintäalueen takana
Muurahaiseditio, Säipän hiekkarannalla

Niko Tii Nurmi Sipiäinen:
Vessalukemista. Vessapaperille painettu tekstiteos Säipän rannan punaisessa huussissa. Luettavissa ja koettavissa 11.30 alkaen, niin kauan kuin tavaraa riittää.
Riikka Keränen: 
Maarönsyjä, Ärjän saaren oksat ja kalastajanlanka, Säipän niemen kärjessä

Teokset ovat vapaasti koettavissa festivaalin ajan.

Taiteilijat:

Riikka Keränen on kainuulainen kuvataiteilija ja sekatyöläinen. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi  Kankaanpään taidekoulusta kuvanveiston osastolta vuonna 2010. Keränen käsittelee taiteessaan ihmisen suhdetta aikaan, luontoon ja materiaaliin. Keräsen tilalliset teokset muodostuvat moninaisista materiaaleista, jotka usein löytyvät hänen elinpiiristään.

“Aine kiertää ekosysteemissä. Arkiset asiat päätyvät odottamattomiin paikkoihin. Kaikkea on niin paljon. Tavallista tavaraa, elintarvikkeita ja pakkauksia niiden ympärillä, kiinnikkeitä.
Elinkaarensa päätyttyä aine hajoaa yhä pienemmiksi palasiksi kiertokulkuun, kuului se sinne tai ei. Syntyy yllätyksiä, odottamattomia suolitukoksia, uusia kiviä, haluttomuutta. Matka jatkuu kuitenkin, eteenpäin, jollakin tapaa jonnekin.”
www.riikkakeranen.com

 

Riikka Keränen, Jokikasvit, 2015

Riikka Keränen, Jokikasvit, 2015

nabbteeri on vuodesta 2008 toiminut taiteilijakollektiivi, jonka muodostavat Janne Nabb (s. 1984) ja Maria Teeri (s. 1985). Työparin monimuotoiset ja -mediaiset teokset pohjautuvat enemmän tai vähemmän sotkuisiin vuorovaikutussuhteisiin taiteilijoiden ja muiden olioiden välillä. Tilapäiset teokset muodostuvat tekopaikan ehdoilla ja usein sieltä löytyvistä materiaaleista. Erilaiset ylijäämät, löytömateriaalit, lainatut kappaleet ja 3D-animaatiot limittyvät tilassa ja muuttavat muotoaan hitaissa prosesseissa. Taiteilijoiden viimeaikaisten teosten lähtökohtia ovat olleet kohtaamiset selkärangattomien kanssa.

"Ärjässä valmistaudumme haurauden ja keskinäisen riippuvuuden tunnustamiseen ja tutkimiseen."
http://www.nabbteeri.com/

nabbteeri, 2018

nabbteeri, 2018

“Moro! Mää oon Niko Tii Nurmi Sipiläinen ja teen jonkin teoksen tonne Ärjän saarelle. En tiiä viä mitä tarkallee, mut täl hetkel pyörittelen jotai huusseihin,vessoihin, viämäreihin, juurakoihin, sualistoihin liittyviä idiksiä. Voit kattoo mun Instasta @nikotiinurmisipilainen mitä mää oon touhunnu ennen. Mut tavottaa sielt, Facesta ja spostil nikotiinurmisipilainen@gmail.com. Tuun olee Ärjässä festariviikonloppuna ja sitä edeltäväl viikol, toivottavasti tavataan siä!”

Niko Tii Nurmi Sipiläinen, Tyttönimi, 2017.

Niko Tii Nurmi Sipiläinen, Tyttönimi, 2017.